Δράση και απόδραση στο Μαίναλο

Ημέρα πρώτη

Ώρα 7:30 το πρωί, αναχώρηση με αφετηρία τον σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Καραϊσκάκη της Αθήνας και προορισμό το χωριό Βαλτεσινίκο Γορτυνίας στην Αρκαδία.

Η μετακίνηση θα γίνει οδικώς με 9θέσιο όχημα. Η απόσταση είναι περίπου 220 χλμ. και το οδικό δίκτυο πολύ καλό. Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες και 30΄

Εγκατάσταση στο Ξενοδοχείο διαμονής και προετοιμασία για ένα μικρό περίπατο στο κοντινό μοναστήρι του Αγιο Νικόλα σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου. Εδώ το άγριο και αυθεντικό τοπίο ενώνεται με το πνευματικό και το μεταφυσικό σε μια μυσταγωγία θεϊκή όπου ο επισκέπτης κυριαρχείται από αναζητήσεις, διεκδικεί απαντήσεις και επανακαθορίζεται  απέναντι στη ζωή και στα πράγματα.

Επιστροφή και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακά εδέσματα.

Ημέρα δεύτερη

Πρωί μετά από ένα καλό πρωϊνό ξεκινά η πορεία στη βόρεια πλευρά του  όρους Μαίναλο στα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων   (διαδρομή). Μια γοητευτική κυκλική διαδρομή σε ένα περιβάλλον που προκαλεί ποιητές (Βιργίλιος) και εμπνέει ζωγράφους (Πουσέν). Διάρκεια δραστηρίοτητας 4 ώρες περίπου.

Με την επιστροφή ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Ημέρα Τρίτη

Μετά το πρωϊνό μεταφέρουμε τις αποσκευές μας στο αυτοκίνητο και ξεκινάμε για περιήγηση στα αξιοθέατα της γύρω περιοχής όπως: Δημητσάνα, Στεμνίτσα, μοναστήρια Λούσιου και Αρχαία Γόρτυνα. Εδώ το άγριο και αυθεντικό τοπίο ενώνεται με το πνευματικό και το μεταφυσικό σε μια μυσταγωγία θεϊκή όπου ο επισκέπτης κυριαρχείται από αναζητήσεις, διεκδικεί απαντήσεις και επανακαθορίζεται απέναντι στη ζωή και στα πράγματα.

Γευματίζουμε σε εστιατόριο της περιοχής με εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το απόγευμα γύρω στις 5:30 μμ ξεκινάμε την επιστροφή στην Αθήνα με σταθμό αποβίβασης το σημείο αναχώρησης, δηλαδή ο σταθμός «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» του ΜΕΤΡΟ.

Προσεχής αναχώρηση

      Σάββατο

Ομάδα 6 ατόμων

   ανά άτομο

Κόστος Συμμετοχής: € 227

 

Παρατηρήσεις

(πατήστε εδώ)

Όροι & Προϋποθέσεις

(πατήστε εδώ)

 

 

Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή

Δράση και απόδραση στο Μαίναλο - 3 ΗΜΕΡΕΣ - 20/03/2021: € 227

verification image, type it in the box

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ:

 

credit card     bank transfer